Stoofperen



Stoofperen

Mmm.. stoofperen met een beetje nootmuskaat en kaneel, wie kent ze niet. Ze passen in elk seizoen en in elk gerecht. Er zijn op het internet super veel lekkere recepten te vinden, in diverse varianten. Door deze stoofpeer langdurig te koken verdwijnen de steencellen en wordt het vruchtvlees donkerbruin/rood. Let op, want deze kleur komt alleen als de peren goed rijp zijn. Niet rijpe peren worden wel zoet maar blijven wit tot zacht roze. Soms wordt er daardoor een beetje gesmokkeld met toevoeging van rode wijn, om toch die mooie kleur te krijgen. 

De stoofperen oogst je in beurtjaren, dat wil zeggen dat hij het ene jaar bijna geen vruchten geeft en het jaar andere jaar volop. Je moet dus wel een beetje geluk hebben als je ze komt plukken bij de Walnoothoeve. 

Meer fruit

 

Rassen Zelfpluktuin
Clapp’s favourite
Gieser Wilderman
Saint Remy
Winterriet peer
Zoete Brederode