NotenNoten

Naast het klein houtig fruit heeft de Walnoothoeve ook noten waaronder: walnoten, hazelnoten, kastanjes en beukennoten.

De walnoot

De walnoot is een zeer gezonde en lekkere noot. Er staan tal van walnootbomen op de Walnoothoeve, waar ook onze naam naar verwijst. Volgens wetenschappers is de walnoot de meest gezonde noot die er is. In de walnoot zitten veel antioxidanten die vrije radicalen tegengaan. Hierdoor kunnen vele ziektes voorkomen worden waaronder kanker.

De hazelnoot

De hazelnoot is een vrucht van de hazelaar, een grote heester die wel drie tot vijf meter hoog kan worden. Deze heester heeft een dunne stam en een dik bladerdak. De bladeren zijn te herkennen aan de ronde, ovale of hartvormige vorm. Vanaf het begin van de groei wordt de hazelnoot beschermd door schutbladeren die later de harde bast vormen.

Tamme kastanjes

De tamme kastanje is rijp als de stekelige bolster open knapt en van de boom valt. Verwar deze vrucht niet met de gewone kastanje, die zien we volop in parken en langs de wegen. Want de vrucht van de gewone kastanje is niet eetbaar. Tamme kastanjes worden ook wel zoete kastanjes genoemd. Deze eetbare kastanjes zijn onder meer te onderscheiden van de paardenkastanjes door de stekels op hun bolster: tamme kastanjes hebben fijnere stekels en de kastanje heeft bovendien een wit pluimpje. Je bewaart kastanjes het beste op een droge plaats, waar je ze ongeveer één week kunt bewaren. Kastanjes zijn tijdens het herfstseizoen vers te koop bij de Walnoothoeve.

De beukenoot

Een beukennoot is heerlijk om direct (rauw) op te peuzelen. Niet alleen mensen vinden beukennootjes lekker, ook verschillende dieren zijn er dol op. Noten zijn het lekkerst als je ze in de dop koopt en zelf kraakt.

Noten, ook verkrijgbaar bij de Walnoothoeve, zijn heel gezond en onmisbaar in bijvoorbeeld een vegetarisch dieet. Ze zijn rijk aan vitamine B, kalium, calcium, magnesium en fosfor. Een handje noten per dag draagt bij aan uw gezondheid.


Rassen Zelfpluktuin
Walnoten
Hazelnoten
Kastanje noten
Beukennoten