We gaan honing slingeren!!!!!!

Aanstaande zaterdag 11-Juli gaan we heel de dag aan de slag met het slingeren van honing.

Vorige week kwam Kees onze imker in eens naar ons toegelopen met de de mededeling dat er snel geslingerd moest worden. Hij had niet genoeg honingkamers klaar om nog eens alle volken van een extra honingkamer te voor zien.

De dracht is dit jaar wel erg goed geweest. De bijen hebben dan ook dit jaar bijna alles mee gehad. Een koel voorjaar waarmee alles rustig is afgebloeid. En er stond veel in bloei bij ons. Ik zal eens proberen alles op te noemen waarop ze dit jaar hebben gevlogen.

Het begon met Kornoeljebes, wilg(stuifmeel), perziken, pruimen, peren, kersen, klaver, bessen, kruisbessen, frambozen, vlier, Braam,  linden en wat er nu nog bloeit de tamme kastanje. Alles van deze planten is verzameld in onze honing. En al die smaken komen samen in onze honng. Wat misschien voor somige mensen nog weleens een punt kan zijn is. Dat in onze honing ook alle pollen van alle diverse planten in deze omgeving opgenomen zijn. Dit is vooral belangrijk als u allergisch bent voor pollen. Door mogelijk onze honing te eten bouwd u automatich een bepaalde weerstand op tegen deze pollen waarvoor u aleregisch kan zijn.

Kees aan het ontdekselen

 

Wilt u eens mee maken hoe dat in zijn werkgaat. U bent alle van harte welkom as. Zaterdag. Dan kan u gelijk onze nieuwe honing oogst proeven. Heeft u al weleens hong rechstreeks uit de raat geéeten? Of zomaar eens een hap uit een raat met honing genomen? Zaterdag kan dat allemaal bij ons op de Walnoothoeve