Start
Kippen historie
Rassen
Link pagina
Reageren
Publicaties en Nieuws
RONQUIÈRES
Kippen houden

 

  Onze Web-Log

Datum laaste bewerking

17-02-2008

Free Calendar from Bravenet.com

Free Calendar from Bravenet.com

Klik op de foto voor een bezoek aan ons gastenboek

Dierenkliniek 

   De Baronie

 

 

Welkom in mijn kippenhok..........

We hebben nog een aantal jonge hennen in de aanbieding !!!!!

 

Hartelijk welkom in mijn kippenhok.

Leuk dat u eens komt kijken bij een van die 300.000 hobbyfokkers in Nederland. De meeste zijn bezig om een bepaald ras of een bepaalde kleur verder te ontwikkelen of in stand te houden. Mijn voorkeur gaat uit naar al die oude nutrassen, die vroeger bij mijn overgrootouders en grootouders en bij ons thuis op het erf hebben gelopen.

 

Het leuke van deze oude rassen is dat daar vroeger op een of andere manier toch de kost mee verdiend werd. Toen kwam het er niet zo op aan hoe zo'n kip er uitzag, maar wel wat men er mee kon.

De meeste van die oude rassen zijn gelukkig bewaard gebleven, maar voor sommige was het wel kantje boord. Zo hebben wij samen met een aantal collega-fokkers rond Chaam het Chaamshoen weer terug gefokt. Dit oude ras leek bijna verdwenen maar is nu weer terug op de kaart.

Wij fokken nu verschillende oude rassen zoals:        het Chaamshoen,de Amerikaanse Leghorn, de Lakenvelder, de Barnevelder en wat krielen.

Verder zijn we bezig met het opzetten van een foktoom RONQUIÈRES KALKOEN. Dit oude kalkoen ras was een aantal jaren geleden bijna uitgestorven maar is nu weer met 4 kleurslagen terug.

 

Het leuke van kippenfokken is toch het  bezig zijn naast je eigenlijke werk, buiten in de natuur, met levend materiaal werken en toch sturend en creërend bezig zijn. Je bent steeds aan het proberen om die kip te fokken, die het meest lijkt op de standaardeisen van het betreffende ras.

Zelf vind ik altijd het leuke van werken met dieren dat, als je eens iets anders doet dan normaal, zoals een uurtje later voeren of wat dan ook, ze altijd meteen weer naar je toe komen, wat je ook met die dieren uitgespookt hebt. Bij mensen moet je dat soort dingen niet uithalen, dan heb je meteen problemen. Maar aan de ander kant schept het ook verantwoordelijkheden. Een kip kan echt zijn hok niet uit om voor zichzelf te zorgen, maar dat kan ook een leuke kant van het fokken zijn.

Op deze site  wil ik u echt niet gaan vertellen wat de leukste rassen zijn of hoe je kippen moet fokken. Nee, ik wil hier alleen laten zien waar ik mee bezig ben. Ik zorg wel voor verschillende links waarop je informatie kunt krijgen over de onderwerpen die ik toevallig gebruikt heb.

Wij hopen dat u wat kunt vinden op onze site. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, reageer dan gerust op onderstaande links. Wij hopen echter dat u in ieder geval een berichtje achterlaat in ons gastenboek. Wij zouden u daarvoor zeer erkentelijk zijn. Alvast bedankt voor de moeite en veel plezier op onze site.

Als laatste nieuwtje kunt u voortaan via deze link ook mijn fotoalbum bekijken.  Fotoalbum

Met vriendelijke groeten, Geert.

 

webmaster@mijnkippenhok.nl                               

geert@mijnkippenhok.nl

 

 

 

 

Start datum teller 15-09-2005