Pluktuin en evenemten

De pluktuin

Op de weides rondom de Walnoothoeve(n) lopen de kippen heerlijk rond tussen het aangeplante houtig kleinfruit. U kunt er een heel divers aantal soorten fruit vinden. Zo zijn er frambozen, bramen, kruisbessen, rode bessen, josta bessen, druiven en nog veel meer. En deze mogen in het seizoen door u geplukt worden. Zo kunt u uw eigen heerlijke fruit plukken. Verser kan niet, en het is ook nog leuk om te doen. Het seizoen loopt van ongeveer Juni t/m September.

De volgende fruitsoorten kunnen nu geplukt worden in onze pluktuin:

 

Rondleiding op de Walnoothoeve(n)

In het kader van de Halderbergse cultuurmaand van 7 september tot 7 oktober 2017 geven wij in deze cultuurmaand (september) iedere zaterdagmiddag om 14:00 een rondleiding over ons terrein. Zie hiervoor onderstaande data.

Ontdek tijdens deze rondleiding diverse oud-Hollandse kippen rassen en hun geschiedenis. Zo zie je bijvoorbeeld het Chaams Hoen en de Kraaikop in volle glorie.

U wandeld door de diverse weides met kippen die tevens zijn aangeplant met divers houtig kleinfruit. Denk aan bramen, frambozen en nog veel meer. Op de Walnoothoeve(n) worden de oud-Hollandse rassen opgefokt volgens de Slow Food criteria. Ook word op de Walnoothoeve(n) volgens ambachtelijke wijzen geslacht. Ook dit onderwerp zal aan bod komen in de rondleiding.

De wandeling over de Walnoothoeve(n) zal eindigen in de boerderijwinkel. Hier kunt u een ambachtelijk stukje kippenvlees aankopen of nog vele andere streek/huisgemaakte producten.

Wilt u graag mee met 1 van de rondleidingen? Meld u dan aan via info@walnoothoeven.nl

9 september – 14:00

16 september – 14:00

23 september – 14:00

30 september – 14:00

 

 

Scharrel-diner op de Walnoothoeve(n)

zondag 1 oktober
Op de Walnoothoeve(n), een ambachtelijke kippenhouderij en slachterij, wordt dit oude streekras, de Chaamse Pel, gefokt. Zij geniet hier van haar natuurlijke vrijheid onder de walnootbomen.
Op zondagmiddag 1 oktober ben je van harte welkom bij Geert en Joke van der Kaa om hun verhaal achter deze Brabantse “Kaamse kiep’ te komen horen en proeven.
De middag start met een rondleiding op het bedrijf en aansluitend genieten we van de gastronomische kwaliteiten van dit historisch zo belangrijke ras.

Diner:
Ralph Geerts van RAVANELLO zal aan de gang gaan met De Chaamse Pel. In een vijf gangen walking diner worden verschillende bereidingen van het dier getoond. Natuurlijk wordt er volgends de kop tot staart gedachte gekookt en zullen ook de minder courante delen van het dier aan bod komen. Naast het vlees zullen er ook bereidingen met de eieren gemaakt worden.

Programma:
14:00 uur ontvangst
14:30 uur rondleiding
aansluitend walking diner
19:00 uur huiswaarts

Kosten:
leden: €39,50 / niet leden: €44,50
Een welkomstsapje en tafelwater is inbegrepen bij het arrangement.
Wijn en bier zijn te verkrijgen per glas of fles.

Bestel via deze website uw kaarten: https://www.slowfoodbrabant.nl/c-4124346/scharrel-diner-op-de-walnoothoeve-ondagmiddag-1-oktober/

kruisbesrode bes 2